Ce faci cu rochia de mireasa dupa nunta?

dupa nunta In cazul in care ai decis sa nu-ti inchiriezi o rochie de mireasa, ci ai optat pentru cumpararea sau confectionarea la comanda a rochiei, te-ai intrebat ce vei face cu ea?

Cum o vei pastra in cea mai buna stare, astfel incat si dupa 10-20 de ani rochia ta sa arate ca noua?

Iata cateva trucuri care te vor ajuta!
Ia masuri de protectie pentru pastrarea ei!

1. Du-o la curatat cat mai repede, nu o indosi in dulap! Rochita trebuie dusa la curatatorie in cel mult o luna de zile dupa eveniment. Daca pleci in luna de miere, roag-o pe mama ta sau chiar o prietena sa faca acest lucru pentru tine.

2. Dupa eveniment ai constatat ca rochia nu s-a murdarit prea tare si o poti curata si singura? Nu te amagi! Pot exista pete care actioneaza in timp si pe care tu nu le poti depista, acest lucru putandu-l face doar o curatatorie specializata! Asa ca nu fi zgarcita!

3. Dupa ce este curatata, rochia de mireasa nu se atarna in dulap! Iti recomandam sa o infasori intr-un cearsaf alb si sa o asezi pe un raft in dulap. Sau poti sa iei o cutie mare de carton in care o poti depozita.

4. Este exclus sa o pastrezi intr-o folie sau punga de plastic. Materialele din care este confectionata pot sa isi schimbe culoarea la interactionarea cu plasticul. In special ai grija la materialele sintetice!

5. Alege un loc intunecat, uscat si ferit de umiditate.
6. Rochia trebuie aerisita de 2 ori pe an. Scoate-o pe balcon sau terasa, la umbra, in bataia vantului!