< Traditii de Nunta

Traditii de nunta

De multe ori viata ne surprinde in anumite momente importante facand lucruri ale caror origini si semnificatii s-au estompat odata cu asternerea patinei vremii. In randurile ce urmeaza vom incerca sa redescoperim intelesul anumitor gesture ori lucruri pe care le facem cu ocazia nuntii.

Domnisorii si domnisoarele de onoare

Domnisorii si domnisoarele de onoare se regasesc in ritualul nuntii datorita unei legi romane care cerea ca la o nunta sa existe zece martori. De asemenea, in antichitate se credea ca spiritele rele pot participa la o nunta cu scopul de a crea haos si neintelegeri. Astfel, participantii la nunta se imbracau toti in ton cu mirele si mireasa, pentru ca spiritele rele sa nu stie cine se casatoreste. Aceasta e explicatia faptului ca domnisoarele si domnisorii de onoare din ziua de azi poarta haine asemanatoare cu cele ale mirelui si miresei.

Tortul de nunta

In timpul Imperiului Roman exista o traditie ce azi, din fericire, nu se mai pastreaza. Mirele rupea tortul in doua in capul miresei. Acest gest simboliza dominatia barbatului asupra femeii.
In zilele noastre se practica taierea tortului. Acest gest semnifica prima sarcina pe care noua familie o are de indeplinit impreuna.
Se mai spune ca daca dormi cu o felie de tort de la o nunta sub perna, iti poti visa viitorul partener de viata.

Verighetele

Cercul reprezinta simbolul soarelui, al iubirii, al pamantului, al universului si al perfectiunii. Verigheta se poarta pe al treilea deget de la mana stanga deoarece grecii in antichitate credeau ca o vena de la acel deget duce direct la inima.

Speram ca toate aceste informatii v-au starnit interesul pentru a afla cat mai multe detalii despre nunta. Accesati www.eNunta.ro, locatia virtuala ce vine in sprijinul viitoriilor miri cu informatii la zi despre serviciile ce va stau la dispozitie.